Free publicity III : #0318Samen en de 5 Weetjes

Gisteravond, 15 maart was er weer een interessante bijeenkomst van de regionale netwerkgroep #0318Samen.

Inmiddels zijn er een kleine 900 linkedin volgers en wonen zo’n 80 valleiers de “sessies” bij. Naast interessante sprekers is er volop tijd om even bij te praten met oude bekende en nieuwe aanwezigen.

De bijeenkomst vond plaats bij VAG in Veenendaal. Zowel de lokatie als de versnaperingen werden door VAG gesponsord en konden de 3 fraaie showrooms (de 4e Skoda wordt binnenkort geopend) bezichtigd en bewonderd worden. Kopen kon ook maar je mag daarvoor ook een andere keer terug komen…..

Naast het netwerken : herhaling is de kracht van de boodschap hield Jan van Es van Wegener een voordracht inclusief een kleine workshop over het verkrijgen van free publicity.

Een hele leuke vond ik zelf: de makers van een krant hebben voor ogen dat Tante Truus de krant KAN en de professor hem WIL lezen. Het oppervlak van de krant is gelimiteerd en moet dus qua inhoud veelzijdig zijn.

De basis van zijn advies om kosteloos in de krant te komen is het schrijven van een persbericht die aan de 5 W’tjes (Weetjes) en 1 H moeten voldoen.

W W W W en W + H = Publicatie.

Ofterwijl je persbericht moet de volgende elementen bevatten:

  • Wie
  • Wat
  • Waar
  • Wanneer
  • Waarom
  • Hoe

Nog een aantal handige tips en quote’s als wees kort en bondig, ga eens voor het persoonlijke contact, wek interesse en er is er maar 1 die bepaalt of je bericht wordt gepubliceerd en dat is de redacteur…..

Geen stof tot nadenken maar tips om direct mee aan de slag te gaan en tevens op naar de volgende bijeenkomst op 12 april over Het Nieuwe Werken.