Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouwendag 2010 onverwacht een enorm succes

Vrouwendag: uit je comfortzone

vrouwendag
vrouwendag

VROUWENDAG
Nooit gedacht dat ik nog eens naar een vrouwendag zou gaan…

Ik die me als een vis in het water voel in een mannenwereld.

VRIENDENDIENST
Maar goed, omwille Cindy Wilmink die in de organisatie zat toch opgegeven en er heen gegaan….. Ben eerlijk, kon geen goede smoes vinden en daar heb ik geen spijt van.

Dacht aan het OV maar omdat dat dik 2 uur zou gaan kosten heen EN terug toch maar de auto (tank, ook wel disco genaamd) genomen.

Op de site was netjes voor niet Gorinchemmers de beste parkeergarages genoemd, dus auto geparkeerd en binnen 1 minuut stond ik in de Nieuwe Doelen.

Binnen entree betaald, naam afgevinkt en snel naar boven geloodst waar de eerste ‘act’ al stond te beginnen.

SESSIES, SPREKERS, VOORDRACHTEN, MUZIKAAL VERTOEVEN

  • Mirjam Goud opende en kreeg iedereen zover om aan een warming up in de vorm van lekker salsa-en, activeer het shakra in je bekkenbodem (toch?). En ja, ook ik wiebelde zo goed en kwaad als het ging mee….
  • Daarna werd @coachsander geintroduceerd, hij was 2 dagen ervoor door het uitvallen van de dagvoorzitter door Cindy via Twitter geconfisqueerd en hij had zich ingelezen ! Het was de 100e vrouwendag, echter het was begonnen in 1910 dus eigenlijk was het de 101e… er was er eentje uit gevallen..
  • Het podium op voor een sessie lachen met Lachcoach sessie door Sanne van Zoest. Lachen is gezond, het leegt de slechte lucht in je longen, geeft je endorfine en is een gratis botoxbehandeling, dus GO FOR IT girls ! Daarbij maakt het niet uit of het echt of gefaked lachen is. LACHEN MOET, LACHEN DOET JE GOED. Het was een light versie, maar ze is ook voor heftigere sessies in te huren, een gratis mop die diverse natuurlijke bulderlachen tot gevolg had.

LUNCH, uiteraard mosterdsoep, lekkere broodjes, kerst-paas-brood en fruit. Waarbij lekker gekletst en genetwerkt kon worden. Ik heb uitgebreid gesproken met 2 dames. Sandra Golverdingen @sgolverdingen bevrouwt een winkel Char-ming in het centrum van Gorinchem, nadat ze jaren voor een baas had gewerkt. Echter dat eigen baas zijn had ze allang gewild, moest en zou er dus van komen. Myrene Langen @myrenelangen uit Breda geeft rijles en spiegelt met paarden. Een paard geeft jouw gemoedsrust weer, ondanks dat je jezelf daar niet bewust van bent. LEUK !

  • Ook nog even een foto bij beloved fotograaf voor een nieuwe AVA laten maken…. Ik HAAT FOTO’S!! Ben benieuwd hoe het eruit zit, wordt vrijgemaakt gemaild dus nog ff geduld.
  • Vervolgens @CoachSander, Sander Vrugt van Keulen met dus de eigen ervaring over de kracht van twitter. Appeltje eitje, zo’n invalverhaal staat als een klok en belichaamt wat social media is!
  • Een muzikaal optreden van Ashley Zuyderwijk met 3 liedjes, I was flabbergasted. Wat heeft die meid een stem, met name haar cover van Adele is goud waard daar moet meer mee gebeuren, maar daar later meer over.
  • Daarna Zangcoach, Renze Ferweda Ik vroeg me al die tijd al af wat die gekke knakker op zo’n vrouwendag deed, maar heel ontspannen knalde hij zijn emo liedjes eruit over je hart, je longen en daarbij stelde hij ook nog Karin Kraaijkamp voor, een ex tv prominent die meldde dat wij vrouwen als eerste levensbehoefte moeten zorgen dat we in ons eigen inkomen kunnen voorzien en dat we indien vriendje/man ons niet meer aanstaat tegen knakker zegt: daar is de deur. Daarnaast had haar opmerking wij vrouwen zijn een duizenddingendoekje een lachsalvo tot gevolg. Een zeer plastische uitdrukking, maar zo mega duidelijk dat hij geen verklaring nodig heeft. ZO wil ik oud worden! Wauw, die dame is 83…….

In de pauze niet naar de workshops gegaan, sorry dames zaken gaan voor en er moest ff wat mailverkeer verzonden worden en bijgetwitterd op #VDG.

Hoe voorkom maar ook hoe herken in een burn out

‘Vind je eigen tempo’ door Odette Meijer. Haar eigen ervaring had haar laten schilderen…. Geweldig, zo’n -kom maar in mijn leven verhaal- doet meer dan een clinisch verhaal van iemand die ervoor gestudeerd heeft. De grootste oorzaak van een burnout is het gevoel dat elk probleem opgelost MOET worden. Ik vroeg me af en stelde de vraag : hoe lang duurt het voordat je weer boven jan bent… hmmmmm waarom er daarna gelachen werd was me TOEN niet duidelijk, maar Cindy gaf me de verklaring, voel je zelf dat je een burnout hebt??

NEE, NEE, NEE maar ik wil altijd het hele plaatje en op dat moment dacht ik weer HOUD JE KOP HERMA !! Echter als ik iets doe doe ik het goed en wil alles ‘meenemen’. Dus herkenning van het fenomeen en ook de zware weg terug. Nee, niet terug meldde ze, je moet niet de oude worden want dan staat de volgende burn out al op je deur te kloppen. Oh ja, advies: organiseer elke dag je eigen in-moment. NIETS doen en alleen VOELEN.

De vraag maar raak sessie

Met Hans Keuren & Jill Yohai visualiseert het echte netwerken, niet halen al helemaal niet graaien maar geven. Cindy meldde een vraag en iederen kon er na door zijn netwerk te hebben gebladerd een 3M velletje met een aanbeveling op de flipover plakken. Nou ze kwamen binnen ! Ben benieuwd naar de resultaten hiervan. Ook werd een combinatie gemaakt tussen een free publicitybericht en een tekstschrijver. Samen gaat het makkelijker ! Ashley Zuyderwijk had nog een vraag: hoe ze als zangeres meer bekend kon worden. De reacties duurden iets langer maar toen kwamen ze . Deze dame komt er wel, met die stem ! Ik probeer haar in een televisieprogramma op te laten treden. Ze kwam achteraf naar me toe met haar kaartje en vroeg ook nog wat ik deed. Yep troel, dat is netwerken !

Djembe workshop vrouwendag trommelen

Van Stanza . Nou echt niets voor mij bij deze vrouwendag bedacht ik.. Echter er waren op het podium nog een paar stoelen vrij, dus toch maar gegaan… Ringen af want je vingers zwellen op. Iedereen die mij kent weet dat ik een afwijking voor ringen heb, dus mijn 8 ringen kreeg ik echt niet af, ach what the heck, dan maar MET. Wat heb ik genoten ! Dit wil ik ook. Lekker trommelen, niet nadenken, ookal voel je je telefoon in je djongo trillen……. En ja, die vingers zwollen op maar het was zo enorm leuk, op zoek naar een leraar EN een trommel dus.

Dat was het maar het was nog niet afgelopen, blijf een vrouw he…

Als een haas naar de parkeergarage, was ik was al te laat…. echter parkeerkaart kwijt. Weer terug naar de Nieuwe doelen en schoot iemand van de organisatie aan, ach zei ze, rijd maar naar buiten en meld dat je hem kwijt bent en in de nieuwe doelen geweest bent, ik weet zeker dat ze de boom wel omhoog doen… En zo gezegd, zo gedaan en zo gebeurd…

CONCLUSIE

Ik heb een mega leuke middag gehad, onverwacht deze vrouwendag, veel geleerd, mijn grenzen weer verlegd, buiten mijn comfortzone getreden, nieuwe dames EN heren leren kennen, wijsheden opgestoken, gezien HOE ik oud wil worden en wat ik als hobby wil gaan ontwikkelen.

SLOGAN VAN DE DAG

Het leven is HARD werken en HARD genieten, dat is deze dag weer heel duidelijk geworden. Thanx ladies ! en ook gents….

Tassen kunnen vrouwen nooit genoeg hebben.

Meer van Kado-unieK

Blije klanten

5/5

“Werken met Herma is echt heel fijn. Voor onze Rode Kruis vrijwilligers zochten we een mooi eindejaarsgeschenk en Herma dacht mee met onze wensen. Het contact was erg prettig. Ze is enthousiast, schakelt snel en verzorgde alles tot in de puntjes. Even schakelen of sparren tussendoor kan altijd."

5/5

"Wij werken al jaren met Kado-unieK (Herma Goris) en we zijn altijd zeer tevreden met de geleverde diensten. Herma is snel en accuraat in het leveren van onze bestellingen. De service is uiterst betrouwbaar. Onze bestellingen worden op tijd geleverd. Ook bij last-minute verzoeken heeft Herma altijd tijd en is ze ook in staat om op tijd te leveren. Kortom, wij zijn zeer tevreden met Kado-unieK."