Kapper vs social media1 van de argumenten om je verre van social media te houden is privacy. Alles dat met twitter, linkedin, hyves, faceboek en blogs in de ether geslingerd wordt is gemeen goed. Snuffelaars weten wanneer je op vakantie bent, wat voor werk je doet, wie je familie is, welke auto je rijdt etc. Hoe selectief je ook met je posts bent, met een beetje zoeken, als het al niet vrijwillig getwitterd wordt, is veel te achterhalen.

ECHTER na 2 uur bij de kapper vandaag ben ik nog veel meer te weten gekomen vooral omdat ik geen zin heb om te kletsen maar mijn oren niet kan dichten tegen gebral…..
Met name oudere dames kunnen er wat van en die zijn de ogen en oren van de samenleving.

Een paar voorbeelden van de afgelopen sessies:

Die gaan scheiden, hun dochter is aan de drugs… ie…..  mijn zoon woont midden in het bos in dat grote witte huis en die gaat nu met het hele gezin 2 weken naar de VS en ja, ik ga elke middag om 4 uur even de post uit de brievenbus halen….

Een moeder met 4 kleine kinderen die hier een stacaravan hebben : wij hebben opticienzaak in ……….. (klein gehucht) en mijn man komt vrijdag na sluitingstijd en gaat maandagochtend weer terug.

Mijn broer gaat morgen voor de 2e keer trouwen en de hele familie en alle buren zijn notabene de hele dag uitgenodigd…… (yep, duidelijk)

Platgezegd, dit zijn mensen uit het dorp en een goed verstaander heeft maar een half woord nodig maar hier mauwt mbt privacy en veiligheid niemand over !! Over zacht praten of hoe de goegemeente de mensen vervolgens bekijkt wordt niet nagedacht.

Het grappige is dat bij social media het meestal over de melder zelf gaat, terwijl bij de kapper over de ander…..

Natuurlijk kun je dagelijks online gaan en niet naar de kapper maar deze info is wel heel persoonlijk….