Ook voor bejaarden geldt wat gij niet wil dat u geschiedt…

Op zondag, zeker in de winter is het volle bak bij Tesqua in Ede.
Dus op het laatste moment helemaal in een uithoek mijn blik neergezet.

Lopend naar de ingang zag ik een vrouwelijk grijs bolletje met een mega grote tennistas de parkeerplaats oversteken en hoorde een enorme pok… YEP, om een paar meter af te steken was de dame met haar tas tegen een spiegel van een auto aan gebonkt. Ze keek achterom en liep snel door. Bij inspectie DOOR MIJ bleek er geen schade en daar dit mij en zo vele anderen minimaal 1 x is overkomen en ik toch naar binnen moest zag ik de verdachte bij een tafeltje alleen staan en ik kon het niet laten haar aan te spreken. Ze keek heel schichtig en meldde dat ze achterom had gekeken. Ja duidelijk, om te kijken of iemand het gezien had. Ja hoor mevrouw u heeft volkomen gelijk was haar repliek en dat klonk in mijn oren zo sarcastisch. dat ik niet na kon laten belerend te zijn: er wordt altijd van de jeugd gemeld dat ze geen respect hebben voor de spullen van anderen en van iemand van uw leeftijd had ik anders verwacht, om vervolgens mij om te draaien en aan de sport te gaan.

Ik ben bang, nee ik hoop dat de dame geen bal ‘in’ heeft geslagen en dat ze in het vervolg andermans spullen met wat meer respect behandelt. En dat mocht ze toch een ander schade berokkenen ze haar verantwoordelijkheid neemt.
Blijkbaar ben ik niet de enige ….. bij wie de vuurpijlen uit de oren komen. Jeroen Jongeleen van de Telegraaf wordt ook een beetje kwaad op zo’n moment.

Wat ook voor haar geldt wat gij niet wil dat u geschiedt…