Het leven van een webshopper gaat over rozen (MET doornen)

Bekende met een webshop chat via MSN over lastige particulieren en niet betrouwbare leveranciers.

Dan denk ik aan de resultaten van het onderzoek naar ervaringen met webshops.
Met als belangrijkste resultaten: hoge verzendkosten en onbereikbaarheid……

Die verzendkosten zijn duidelijk, TNT post vraagt € 6,75 ex BTW voor een pakketje tot 10 kg. Daar het verzendtarief het BTW tarief van het artikel volgt komt daar nog eens 19% BTW bovenop…. Bedenkt de potentiele besteller wel dat als hij om het artikel zelf af te halen tijd en reiskosten kwijt is die deze kosten ver te boven gaan? Mijn keuze voor koerier is gevallen op Balder logistiek waarbij de verzending met DPD gaat. Handtekening en naam bij aflevering, waardoor je geen discussie kunt krijgen of iets is afgeleverd of niet. 1 nadeel er kan niet aan een postbus geadresseerd worden.

Bereikbaarheid is een wat minder grijpbare, de meeste webshoppers ‘doen het erbij’ en zijn veelal met andere dingen bezig dan telefonisch info te verstrekken.Zelf heb ik voor mijn webshop LiveZilla, een chatprogramma waarbij je kunt melden aanwezig of afwezig te zijn. De mensen die hiervan gebruik maken zijn er laaiend enthousiast over.Daarnaast is het telefoonnummer zichtbaar, waarbij of ik direct bereikbaar ben dan wel dat men de voicemail inspreekt. Mijn principe is dat ik binnen 4 uur reageer. Via mail dan wel telefonisch.

Wat ik zelf bij diverse webshops mis is een telefoonnummer. En als het al zichtbaar is dat er indien de telefoon niet opgenomen wordt niet doorgeschakeld wordt naar een voicemail. Dat geeft me een onbehaaglijk gevoel, net als een postbusnummer in plaats van een adres.

Maar ondanks alles is er niets fraaiers dan een vaas fraai bloeiende rozen. En ach, die doornen, die neem ik dan maar voor lief.