Puur-ee, het pop-up restaurant in #Ede.Via de social media heb ik contact gekregen met Christian Weij. Via mijn contacten heeft hij bij de RABObank Lunteren een presenatie mogen houden over zijn italiaanse importen en tevens heb ik bij hem kerstpakketten voor 1 van mijn relaties in Barneveld besteld. Klant super tevreden.

Vervolgens kwam zijn Puur-e project voorbij, een duurzaam pop-up restaurant. Eens in de maand strijkt het restaurant op een geheime locatie in de buurt van Ede neer. De ‘e’ in de naam staat voor Ede, wat in de volksmond ook wel ‘ee’ wordt genoemd.

Christian bedenkt voor elk etentje meerdere gangen met seizoensgebonden, biologisch en lokale producten uit de omgeving van Ede. Waar wijnexpert Samuel Sanders bijpassende Gelderse wijnen bij serveert. De inspiratie voor de meergangen etentjes haalt hij uit de Hollandse- keuken, landschap, kunst, internet en design.

Naast de keuken is ook de prijs eerlijk. Ze hebben namelijk geen vaste prijzen. Je bepaalt zelf achteraf wat je de culinaire ervaring waard vond. De eerste keer kon ik niet, heerlijk in het buitenland op vakantie, maar gezien de foto’s op de site was het ook hier lekker weer en de recenties waren lovend.

Tijdens OCEde (Open Coffee Ede) meldde hij helemaal vol te zitten, maar na mijn opmerking: mocht je afzeggers hebben mag je mij aanvullen kreeg ik een enthousiaste mail : Heb je erbij gezet, GEZELLIG.

Vrijdagavond laat kreeg ik alle aanvullende info. Lokatie : Wijnhoeve de Veluwe, aantal tafelgasten, of je nog wensen hebt vwb allergieën of dieetwensen, dat er foto’s door Maarten Weij voor het bestand van de gemeente Ede genomen zouden worden en dat achteraf een boekje en de foto’s verstuurd zouden worden, waarvoor het benodigde adres gevraagd werd.

De 6 gangen waren super lekker, bovenstaand een 3-tal foto’s. Er waren vooral en VELE regionale produkten toegepast.

Op het eind werden enveloppes uitgedeeld  waarin je kon doen dat je vond dat de avond waard was en had je op- of aanmerkingen dan kon het op de envelop geschreven worden. Uiteraard lovende kritieken met een paar punten van aandacht en verbetering.

Christian had Syntens gevraagd welke food-producerende bedrijven er in de Ede-regio zaten en had een boekwerk van 4 centimeter terug gekregen. Vaak zijn het bedrijven die niet langs ‘de grote weg’ gevestigd zijn en moet je ze zoeken. Maar in deze regio zijn vele paarlen te vinden.

Ede is niet voor niets het hartje van de Foodvalley 

De Edese grond is goed en produceert smaakvol FOOD !

Herma Goris
Kado-unieK

1 Trackback / Pingback

  1. Samen gaan we een hapje verder

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.