#motortweek : Mode Maandag : gepast, gekocht, getest.Elke sport heeft zo zijn eigen uitrusting en bij motorrijden geldt dat in optima forma.

Naast het feit dat de basis voor de keuze veiligheid is, moet het lekker zitten en toch eigenlijk ook nog fraai zijn.

  • Na 10 jaar heb ik eindelijk een heerlijke motorbroek, Richa eentje met een binnenbroek tegen kou en regen en een buitenbroek die doorwaaibaar is maar wijd genoeg om thermokleding te kunnen dragen.
  • Ik rijd nog steeds in dezelfde jas, beetje (!) verkleurd maar hij zit heerlijk. Ik pas regelmatig andere jassen maar voel me weer thuis in mijn eigen jakkie.
  • En dan de laarzen. Tijdens een rit die gereden moest worden met 60 mm regen echte motorlaarzen aangeschaft. Ok ze lopen voor geen meter maar zijn lekker droog, warm en voorzien van profiel.
  • Handschoenen vind ik eigenlijk het belangrijkste. Ik heb zelden een vrouw gesproken die GEEN koude handen heeft. Naast droge, lange, dikke winterhandschoenen, nog steeds na 10 jaar dezelfde heb ik al zo mega veel zomerhandschoenen gepast, gekocht en getest. Uiteindelijk ben ik verslingerd aan mijn Harley Davidson zomer handschoenen.
    Passen heerlijk, geen lastige naden, lekker koel ECHT een aanrader !
  • Dan natuurlijk nog voor het directe contact met de weergoden: een halsdoekje, thermo- en regenkleding en regenoverhandschoenen.
  • Mee begonnen en dan ook mee eindigen, de helm. Voor mij is het zeker een onderdeel van de outfit……

Met mijn roze “kappie” zal niemand zich afvragen wat de sexe van de berijder is, en het heeft me regelmatig een aangename invoegaktie gebracht.

#motortweek kadotip 1 Harley Davidson zomerhandschoenen
#motortweek kadotip 2 Jak-to-go : spullen erin, opvouwen, in zijkoffer, uithalen hangen aan een kleerhanger en klaar.