Rondje om het park in Ede : zandkastelen !

   

Een twitteraktie om de aandacht op een activiteit te vestigen werkt heel positief !
Angelique Gerritsen van de gemeente Ede, BTA12 twitterde : Morgen zandsculpturen in Ede! Kijk bij @rondjeomhetpark of via rondje om het park voor tijd en locatie.

In de uitvindersbuurt wordt door woonstede een park van 7500 m2 gerealiseerd met diverse soorten koopwoningen. Een open huis om meer ruchtbaarheid te geven aan de nog niet verkochte woningen werd opgefleurd door 6 echte zandsculpturen. Met name omdat het een heel jonge wijk is een wedstrijd voor de kinderen. (ff klikken en stemmen !!!).

Genietend van een enkele mooie dag in deze 2011-zomer dus op de fiets naar Ede getogen. Het was wat zoekwerk maar na 3 x vragen aan een automobilist, een hardloper die zijn “oortjes” uit moest doen en een fietser kwamen we bij de eerste “hoop zand” aan waar de kunstenares nog bezig was met de laatste handelingen. Ook heel leuk om te zien hoe zoiets in zijn werk gaat en welke tools benodigd zijn om alle details te kunnen realiseren.

In 1 woord : –onvoorstelbaar– wat kunstenaars met zandkorrels kunnen maken.

Een weetje : Gekozen wordt voor rivierzand omdat die korrels vierkant zijn… Weer iets geleerd ! Dus aan het strand kun je helemaal geen kastelen bouwen….

Heel creatief wat Woonstede heeft geïnitieerd. Er waren heel wat kijkers en bezoekers om deze bijzondere buurt te bezichtigen. Hopelijk vinden diverse gezinnen door deze aktie een nieuw thuis.

Meer info op youtube.