Uitje voor oude dame.Hoe bijzonder dat dingen weer bij elkaar komen.

Dinsdag in de Telegraaf een stuk over J@loezie een van toneelstuk met Anne-Wil Blankers, Anneke Blok en Hannah Hoekst.

Even snuffelen op internet en dan blijkt het stuk 2 dagen later in theater de Schaffelaar te spelen. Nog diverse kaartjes dus bejaarde dame gebeld of ze zin had mee te gaan. TUURLIJK !

Heerlijk het parkeerterrein waar je lekker breeduit kunt parkeren.
Vervolgens geeft de rode loper een bijzonder gevoel en werden we opgevangen door 2 aardige dames, die gezien de rollator vroegen of een koptelefoon nodig hadden of een ander attribuut die je kunt koppelen aan een gehoorapparaat, ringleiding HUH? Nee, zei de oude dame ik hoor nog prima (nou ja…). Maar de 3 speelsters spelen zonder microfoon dus wellicht, neemt u hem toch maar mee dan kunt u in de zaal kijken of u het nodig heeft. Even het kaartnummer genoteerd als garantie en op naar de koffie.
Na een klein kwartiertje waarbij oude dame met oude heer en andere oude dame van gedachten wisselden over rollators, dat je er liever niet mee gezien wilt worden maar dat je er toch op een bepaald moment aan moet geloven werd het stuk door een duidelijk pratende heer geintroduceerd.
Ivm de rollator hadden we plaatsen op de eerste rij maar oude dame wilde liever iets meer naar achter zitten omdat je dan meer OP het podium kijkt. Gaan we regelen ! Een van de kaartjesdames aangeschoten of er op rij 3, zodat we zonder rollator (die netjes onder de trap ivm de brandvoorschriften daar gestald werd) maar 1 trede hoefden te betreden nog plaatsen aan de zijkant vrij waren. Tuurlijk, deze twee………

Het is een heel interessant toneelstuk met vele bekende emoties, GENOTEN. En vol respect voor de 3 actrices die schijnbaar zonder problemen de 80 minuten volspeelden. Toen we de zaal verlieten stond de rollator alweer klaar voor gebruik. Complimenten !
Met recht een aanrader, het stuk maar zeker ook Theater de Schaffelaar. Vriendelijk en gastvrij personeel, dat een avondje uit helemaal af maakt. 

Voor de volledigheid, via twitter kreeg ik de volgende dag een DM van @schaffelaartb of ik genoten had. WAUW !!

Oh ja, dankbaar voor de posters want oude dame zag naar buiten schuifelend dat Debby Petter 28 maart het toneel bestijgt en Ernst Daniel Smit de 30e….. Dus dat wordt weer 2 x kilometer vreten, maar ach, voor oude dame heb je het over….