Zuid-Afrika heeft op dit moment meer dan 2 miljoen gezinnen zonder electriciteit, te wijten aan een gebrek aan toegang tot een stopcontact en constante stroomuitval.
Door de innovatieve aanpak en visie van de Zuid-Afrikaanse ingenieur Harald Schultz is er een manier gevonden om (veilig) licht te brengen aan mensen die het zo hard nodig hebben en geen toegang hebben tot elektriciteit.
De solarjar is opgebouwd uit een zonnepaneel en een glazen weckpot. Het paneel is geintegreerd in het deksel dat is verbonden met 2 batterijen en 4 LEDs. Bij indirect licht of bewolking geeft de milieuvriendelijke lantaarn ongeveer drie uur licht. Bij een zonnige dag levert de Solarjar zes tot twaalf uur licht.

Het is een leuk en duurzaam alternatief voor zaklampen of terrasverlichting en het maakt het eenvoudig voor u om over te stappen naar groene energie.
De unieke en geregistreerde lichtschakelaar maakt het mogelijk om veilig en eenvoudig de lamp aan en uit te schakelen. De Solarjar is volledig waterdicht.
De Solarjar vindt langzaam zijn weg in huizen en tuinen overal ter wereld. Of het nu gaat om een sfeervol diner, gebruik op de camping, in feite elke outdoor activiteit die een zachte en veilige verlichting vraagt. De Solarjar is een geweldig alternatief voor wanneer de lichten uit gaan. De Solarjar voorziet de gebruiker van een eindeloze lijst van praktische en creatieve toepassingen.

De Solarjar is aanvankelijk ontwikkeld om mensen in stroomloze gebieden in Afrika toch van verlichting te voorzien dat veilig, betaalbaar en duurzaam is. De productie van de Solarjar komt volledig in handen van de medewerkers die woonachtig zijn in de townships van Zuid-Afrika. De (volwassen) medewerkers krijgen een eerlijk salaris en bouwen een normaal pensioen op.
Dus, van de rijken tot de armen, dit product maakt van het leven van zowel jou als dat van iemand anders een stukje lichter.

Prijs € 29,90 per stuk inclusief BTW exclusief verzendkosten.